Release 192 - Report issues here


#384

Hasn’t happened again since (so 2 occurrences to date). If it does happen again I’ll update here and help narrow it down.


#385

I’ve had this happen a ton too. but the problem is I can never reproduce it in the exact same spot. but it happens EVERYWHERE. even up against storage blocks. you kinda need to be recording video before it happens just so you can catch it.

great! good to hear :smiley:


#386

Me too. Often and everywhere.
The other bug that keeps happening is also the same as others have mentioned, with items jumping around positions in my hands/quick slots. This is since the update suppose to fix the issue.

Thx


#387

Yes I was getting stuck on the mantle before the update but now it can kick me to the surface and now when I run on any surface of a planet I randomly get stuck on edges and it stops me in my tracks.


#388

It seems like it might have something to do with how “natural” or “non smooth” blocks interact with the player… i also get it frequently and randomly when mining around in dirt or stone, but it never happens in cramped corridors that i build out of refined materials…

Maybe a certain configuration of irregular natural blocks cause the player to “bump” to a safe location like portals do when the irregular shapes leave a too small gap where an empty block should be? This would explain why mining one of the offending sides seems to fix the issue (in the vid in a ?separate thread). Would be very interesting to see if replacing a side block with a refined one also fixes the glitch in that spot.


#389

the wobbliness of natural blocks is purely in the rendering, not even block selection takes it into account and it has no effect on physics.


#390

Love the wobbliness! Thanks for the info, i was just speaking out of experience / anecdotal evidence.


#391

Judging by the comments so far, there are definitely more than a few physics issues, which are currently recorded in the bug database.

If it happens to be anything like the issue @TPranara reported in post #344, then we should have a fix for this soon


#392

@vdragon What item was added to the atlas at the time and what are the coordinates of the area you and the other player were standing at the time when the atlas was held on screen?

@vdragon Atlases in general are all messed up for me. As you can see from these two screenshots, I have discovered 50/50 regions on Berlyn. When I look at the atlas, it’s just a big blank white sphere. If I put items into it it just changes to a blank grey sphere.

I bought a brand new blank atlas and then tried using it and it populated the screenshot below:


#393

Great, thank you.


#394

Where can i see the post number?


#395

To the right of the posts down below the search symbol there is a little vertical bar. Right now mine says 391 / 391. I just checked it and you can slide that bar up to get to the number you want.


#396

Ah, ok. I see it , Thanks. :slight_smile:


#397

Normally this would be a result of regions that have not yet been discovered, but the shapes on the atlas look somewhat unusual, as if the world has not finishing rendering all the chunks. Does it still look like that?


#398

Yep! It still looks like this. I get similar weird shapes on any atlas I use. It’s either weird shapes or it’s blank.


#399

The atlases dont use chunks…

Shader is misbehaving on his gpu/driver.


#400

Any idea how I would fix this @lucadeltodecso or @vdragon?


#401

If you can tell us your pc specs it’d help


#402

MacBook Pro (Retina, 15-inch, Mid 2015)
Processor: 2.5 GHz Intel Core i7
Memory: 16 GB 1600 MHz DDR3
Graphics: Intel Iris Pro 1536 MB
500 GB internal flash storage

Not sure if it is relevant or not but I also bought the game through Steam.


#403

Intel graphics drivers really don’t play nice do they! Have you ever had and GUI issues too?